Saturday, March 19, 2011

Day 19 - Nicknames you have; why do you have them?

Semalam, saya terfikir...Nama blog saya " Kertas dan Cinta".
Tapi, kebelakangan ini disebabkan menjawab 30 Days Challenge punya pasal, jarang betul stori saya menyentuh kisah kertas atau cinta. ala la la..ima.... lari fokus.

Fikir kali kedua..em..tak apa lah.. saya jawab je.. 30DC ni macam post-post 'mari mengenal ima bloomwood' ( saya patut buat 1 label ,kan ? ). Fikir kali ketiga, siapa nak kenal saya ? ha ha .. SS lagi ima oooiiii !~

Nicknames you have; why do you have them?

Nama sebenar saya -- Fatimah Az Zahra
( sedapnya nama abah kasi. Nama puteri Rasulullah.. )

  • Kebanyakan manusia memanggil saya Fatimah.
  • Kawan sekolah rendah & sekolah menengah panggil saya Atim. Hanya kawan perempuan panggil saya Atim.
  • Ada juga yang panggil nama saya Zahra. Alahaaai..sweetnya nama tu... siapa-siapa panggil saya Zahra, automatik saya jadi leeeemmmbuuutt..longlaaaai..sopaaaaaan. He he ( gelak tutup mulut )
  • Bila masuk kolej, saya 'ajar' orang panggil saya Ima.
  • Kebanyakan kawan/kenalan akan panggil saya Ima.
  • Ima Bloomwood  ???? - dalam buku Shopaholic, watak utama yang suka shopping itu ialah Rebecca Bloomwood. Jadi, disebabkan saya suka shopping, maka..saya mengada-ngada gelarkan diri saya ima.bloomwood.  ( arrrghhhh poyo sungguh ! )
  • Master Ima @ Master Az Zahra - hanya dipanggil dalam circle Reiki sahaja.
  • eilanur - ini nick name saya sejak saya berumur 11 tahun ! Ia digunakan dalam miRC , dan forum-forum tertentu di dunia maya.

Pada saya, setiap gelaran yang orang panggil akan menggetarkan 'suatu energi' bergantung pada maksud nama tersebut, atau jumlah numerologi ( 1-9 ) nama tersebut, adakah nama itu mengawal kita, atau menyokong kita dsbg.

Untuk tahu lebih lanjut tentang hal ini, boleh lah ikuti kelas Numerologi ya !~


p/s : jangan panggil orang dengan gelaran yang buruk. energi buruk akan tersebar.. dan ia akan menjadi magnet kepada diri anda untuk memanggil 'orang-orang yang buruk' hadir dalam hidup anda. Sila berhati-hati.
(pesanan kepada diri sendiri. Diba tau laaa... )

3 comments:

  1. ye lah V...poyo sikit-sikit.. kalau banyak sangat susah.

    ReplyDelete
  2. btl gak tu...klo byk sgt poyo xbest plak

    ReplyDelete