Friday, August 28, 2015

Masa cepat berlalu sejak adanya GST

AllahuAkbar
AllahuAkbar
AllahuAkbar.


Terlalu banyak nak diupdate tapi tak tertulis selama ini. Kadang-kadang rasa menyesal bila tak tulis, sebab tak dapat nak track back cerita-cerita lepas. Zaman sekarang ni..makin tahun makin cepat masa berlalu. Rasanya baru je tulis wishlist 2015, dah nak hujung dah. Rasanya macam baru je kahwin... ( ok..ni tipu..tak rasa macam baru..rasa dah lama kahwin . hahaha ) 

Tapi kan, yang paling cepat terasa masa berlalu macam ribut ni... sejak bulan 4. Bulan bermulanya penderitaan rakyat Malaysia. GST.

Oh. I hate GST. 
Ulang lagi, I hate GST.

Mak cakap " lembab ekonomi sekarang ni, semua jadi kurang duit sebab terpaksa bayar GST."

Saya diam, sambil melayan jem di Lebuhraya Mahameru ( apa nama baru dia ? tak pernah lekat kat kepala. Ape benda ntah, nama jalan pun nak tukar... orang suruh tukar kerajaan bukan tukar nama jalan. sengal. Eh.. apa merepek ni ...)

Ok sambung

Mak tanya lagi.." siapa yang tak ada effect dgn GST kat Malaysia ni ? semua orang terkesan "

Cepat saya jawab " Rosmah . Dia tak de hal ..hidup bahagia shopping sentiasa "

Hahahha.


Mak : Senangnya hidup dia kan. Kita ni sudah lah nak kumpul duit lebih tu susah, duit tu lah yang kerajaan nak ambil. Duit tak cukup nak hidup, pun kena tanggung kerajaan juga. Orang susah makin susah. Orang senang makin senang.


Ima : Hmm.. dunia ni sementara. Susah orang susah lain, Susah orang senang lain. Mana tahu, orang kaya senang lenang duit tak habis-habis tu... susah dia kat benda yg kecik-kecik. Susah kentut ke, sembelit teruk ke, tidur sambil berjalan yg mengigau-ngigau sampai ke shopping mall ke.. 

Kan ?

Kita ni susah-susah pun, Allah bagi rezeki tidur nyenyak.
Bangun Subuh senang.


Everyone has their own struggles.

Semuanya sementara, dunia ni cuma ujian dan senda tawa. 
Walaupun sementara, tolonglah ... saya tak mahu GST. 


Kasihan pada rakyat Malaysia.



I am Malaysian,
#SalamMerdekaMalaysia

Friday, August 14, 2015

Tempahan Wedding Signage : Quilling







Boleh customize design mengikut warna & tema.
Urgent order diterima ( 1 minggu sebelum )
Whatsapp 013-6010704 
Ima Zahra

Friday, June 12, 2015

HAMPER RAYA 2015 - PENGHANTARAN KL AREA

Ima namakan ini PROJEK HAMPER RAYA 2015.

Abah makin tak sihat, matanya semakin tak nampak akibat glaukoma. Mak terpaksa jaga makan minum dan jadi secretary setia abah 24jam. Bisnes RealShoppe tak boleh rancak sangat sebab nak jaga kedua-duanya. Maka, Ima dapat ilham untuk buat projek hamper untuk menampung belanja mak abah. Moga Allah murahkan rezeki kami untuk terus berjuang untuk hidup di KL yang penuh cabaran sejak kemunculan GST ini.

Ima harap dengan kekuatan kudrat yang Allah kurniakan ini, dapatlah hasilkan yang terbaik untuk mendecor hamper raya yang cantik dan mengandungi pelbagai pilihan makanan, minuman & produk yang sesuai untuk dijadikan hadiah ramadhan / raya.

Dari kecil lagi Ima ditiupkan semangat Jangan Putus Asa dalam apa saja usaha yang dibuat. Jika plan A tak jadi, kita cari plan B, C dan seterusnya. Pokoknya, harus yakin rezeki itu Allah pasti bagi pada hambaNya yang berusaha. Asal usul nak buat projek hamper ini, disebabkan Ima sendiri memang suka membahagiakan orang lain dengan memberi 'buah tangan' bila ke rumah kawan/ keluarga .. atau ke majlis tertentu. 

Kebetulan di bulan Ramadhan yang mulia, semua kebaikan yg dibuat Allah beri pahala yang berlipat kali ganda. Jadi, why not ? Permudahkan impian orang lain untuk membahagiakan orang disekeliling mereka. Aduhai. Indahnya :) :)

Ima harap, usaha ini akan mendapat sambutan dan sokongan dari pembaca blog ini. Boleh hubungi Ima terus 013-6010704 untuk tempahan. InsyaAllah, Ima akan buat sebaik mungkin mengikut bajet yang sesuai dengan anda, dan berpadanan upahnya untuk Ima.










" The best time to give is in this blessfull month, Ramadhan Al-Mubarak "

NAK TEMPAH HAMPER -- 013-6010704
NAK TEMPAH HAMPER -- 013-6010704
NAK TEMPAH HAMPER -- 013-6010704

Seronoknya memberi dan buat kebaikan....
Bekal dari dunia untuk akhirat..




Keep Giving...keep loving
FB : KC GIFT SHOP


Tuesday, May 5, 2015

Quilling Typography LOVE with Miyyah

Bulan Februari yang lalu, Kak Miyyah buat Quilling class.

Seronok dapat belajar teknik baru dan bermain dengan kertas -kertas warna. Terima kasih atas tunjuk ajar K.Miyyah.








Yang ni pula quilling yang Ima buat sempena MIHAS 2014 yang lalu. 



Monday, May 4, 2015

Kedai Barang Art & Craft, Kuala Lumpur

Sebelum ni, Ima dah kongsikan kedai yang jual kertas dan barang craft di KL. Boleh baca di link ini -> 7 KEDAI KERTAS & ART

Kali ni ima nak kongsikan tentang SPOTLIGHT di Ampang Point pula. Mungkin ramai yang dah tahu, mungkin ramai juga yang masih tercari-cari. Semoga post ini dapat membantu anda menghabiskan duit dengan hebatnya di sana. :p




Ima sendiri rasa nak terpengsan bila masuk Spotlight bila tengok barang-barang yang ada semuanya sungguh mempesona. Geram ! Rasa nak beli semua. 

How i wish this ( spotlight ) is mine ! aahahahha. ( berangan ! )

Err, sebenarnya, lebih 60% barang kat dalam kedai tu, Ima tak faham langsung apa kegunaannya. Haha. Jadi, ima sarankan kalau anda nak ke sana silalah sediakan masa yang secukupnya untuk membelek satu persatu rak yang ada.

Harga boleh tahan mahal.

Oh !  Mana ada barang craft murah. Mana yang agak-agak korang takkan jumpa lagi kat tempat lain, pejam mata gagahkan diri bayar sajalah kalau betul -betul dah berkenan sesuatu barang tu ya ! 


Okaylah..


Ima tuliskan sekali lagi tempatnya :-


SPOTLIGHT AMPANG POINT, KL
Ini website nya - http://www.spotlight.com.my/stores/MY/


Ada juga Spotlight di Mines &  IPC Shopping Centre. 


Selamat buka mata luas-luas !!! 


with love,
ex-ImaBloomwood

Aksesori Tudung / Shawl 2015 untuk nikah / tunang / hari raya


Perhatian untuk semua hijabista, stailista, wanita wanita, remaja-remajanita.. hehe ..

Mahukan kelainan ? 

Dapatkan Bling Bling Tudung / Shawl ini segera. 








Terbaru !

Dapatkan aksesori tudung/shawl ini segera. Boleh pakai anytime anywhere. Lebih bergaya bila dipakai masa majlis2 tertentu dgn pelbagai cara. Pasti memukau!!!

SMS & Whatsapp 0136010704 Ima Zahra.

Limited stock. Cop cepat.