Tuesday, December 2, 2014

Sembuhkanlah..

Demi dia yang selalu mengutamakan kegembiraan orang lain,
demi dia yang selalu mahu memberi walau dia sendiri pun tak cukup,
demi dia yang selalu mahu memudahkan walau dia sanggup bersusah,
demi dia yang selalu jujur dalam katanya,
demi dia yang terlalu ikhlas dalam persahabatan,

demi dia yang tak jemu mencari ilmu
yang cintanya pada sang buku
yang sering ke seminar kerana dahagakan perkongsian

demi dia yang cintakan alam dan keajaiban ciptaan Allah
demi dia yang suka mengembara
Ya Allah...

Sembuhkanlah penglihatan abah.
Tak terdaya hatiku bila dia tak mampu melihat jelas isteri & anaknya
Tak tertahan hatiku bila
dari membaca dengan Zoom In beratus peratus di komputer
membaca Sms di handphone dengan kanta
Tak sanggup melihat
dia perlahan-lahan semakin sukar membaca Al Quran..

Hatiku rapuh.
Kami gundah Ya Allah. Gundah sungguh.

Demi kebaikan hatinya
Ampunilah abah , sembuhkanlah penglihatannya.


Amin.

3/12/14

Tuesday, November 25, 2014

Nak naik seri wajah di hari perkahwinan ?


Aura Seri menaikkan seri wajah , aroma bunga-bungaan yang wangi menaikkan mood & membuat diri lebih positif setiap hari. 

UNTUK SEMUA BAKAL PENGANTIN BARU , INI PROMOSI NAIK SERI 7 HARI UNTUK ANDA. 

Pakat pakai dengan mak pengantin, adik pengantin, kakak pengantin... biar semuanya berseri dan lancar majlis anda.. 

 Aura Seri mengakui dengan 3 titis setiap hari mampu : ~ 

 -Menaikkan seri wajah dgn segera 
 -Meningkatkan keyakinan 
 -Menguatkan daya penarik 
 -Menstabilkan emosi,fizikal dan mental 
 -Meredakan Stress dan memberi ketenangan 


DAPATKAN DISKAUN UNTUK BELIAN AURA SERI dengan cara PM kami di sini --> https://www.facebook.com/Realelite-World-105656656…/…/inbox/ 

 3-5 botol - Diskaun 5% 
 6-10 botol - Diskaun 15 % 
 11-20 botol - Diskaun 30% 

 Promosi tamat 30 November 2014. 

 Info produk dan cara pakai boleh dapatkan di www.auraserinur.blogspot.com 

 Sila share-share info berseri ini di wall anda.. 

 Customer kami ramai yang seronok sakan bila tengok gambar sendiri berseri2 di hari istimewa. ..syoook nyaaaaa !! 013-6010704

Friday, November 21, 2014

Bunuhlah benci dalam hatimu. Ciptalah Cinta di Hati Muliamu.

sejauh manakah hati mahu membenci...sedangkan kasih sayanglah yang seharusnya merajai hati lalu membunuh benci..

hidup terlalu singkat untuk berhasad dan terlalu luas untuk membuat kebaikan.


Wedding Guest Book Ima Zahra - paper flowers

Guest Book taukey KC Gift Shop memang chup chap chup chapp tampal2 bunga apa yg ada dlm stok... tadaaa Siap ! Tak binding pun. Minta anak buah tolong punch tepi lepas tu letak ring je.

Last minute - buat malam wedding. Nasib buat sendiri punya...kalau untuk customer, confirm dah melalak meraung stress. kekeke..

Konon-konon nak posing dengan kek hantaran. Sebab macam cantik je kan.. sekali buku ni tergelincir kena tepi aising kek. Kertas jadi purple, kek pun 'cacat' ghuper nye. Heheheheee...

Tak pasal2 jadi guestbook berperisa kek. 

Apa - apalah.... asalkan ada. Ye dok ? Yg cacat sikit2 n kekurangan itu jadi kenangan manis sepanjang majlis perkahwinan & mengingatkan saya tentang sesuatu..

" Perhaps it is our imperfections that make us so perfect for one another ".


Monday, November 17, 2014

Rindu dengan diri sendiri



rindu sgt :-

- ligat kerja sampai malam..
- pulun idea cari duit
- jalan2 survey market
- tidur dgn kertas2 guest book
- ada waktu utk membaca
- seminggu 3x pegi yoga


rindu dgn diri sendiri...



Monday, August 4, 2014

Sukarnya solat !

Ramai juga pesakit-pesakit yang masih menunggu untuk operation, yang boleh berjalan..sihat mengurus diri, tapi tidak bersolat di katil sendiri. Pada awalnya saya fikir barangkali mereka jamak.Tapi zuhur ke asar pun hanya baring terkedip-kedip mata. Maghrib ke Isyak pun sepi juga. 

Tiada kelibat ibadah solat.

Awal-awal lagi nurse sudah cucuk tangan untuk ambil darah. Dan ditinggalkan jarum di situ. Oh ! Jarum mencucuk-cucuk daging menyebabkan pergerakan saya terbatas. Nak solat pun mahu menangis sebab bila takbiratul ihram, tangan yg berjarum itu berlaga dengan telekung ! Inilah akibatnya bila tak ada pengalaman, kalau saya tahu pasti saya lebih bersedia.

Terasa malu dengan Allah, bila sambil solat sambil menangis bukan kerana kusyuk dan takut, tapi kerana tak tahan menahan sakit dicucuk jarum. Ah ! gedik sungguh !

Saya diberitahu esok belum tentu saya operate lagi. Cuma standby. Jadi mesti mula puasa pukul 4pagi. 

Saya mandi pukul 6.15 pagi . Awal sungguh ! Pertama kali mandi pagi rasa tak mahu keluar bilik air. Nikmat sungguh badan kena air paip selepas tidur bermandi peluh. Usai solat Subuh, nurse drip air. 

============================================================

RABU, 16 July 2014

Setiap kali berulang alik dari katil ke bilik air, saya akan melihat-lihat pesakit yang terlantar di katil mereka. Kebanyakannya tak berdaya, tak boleh bergerak, kepala botak , muka pelik-pelik herot berot. Sekilas lalu, hati saya berdoa semoga saya tidak seteruk itu selepas operation dan mendoakan mereka cepat sembuh.


Di sini.. 
Aku lebih dahulu mendoakan mereka
Lebih bersyukur dgn nikmat yg ada

Di sini..
Aku lebih lama mendoakan setiap satunya
Lebih dekat dgn jiwa mereka.

Betapa antara mereka hampir kecewa dgn ujianNya..
Betapa antara mereka mahu gembira spt selalunya

Di sini..
Ku melihat mereka mahu sembuh
Tapi tak patuh pada Pemberi kesembuhan utknya.

Di sini..
Air mataku mudah sekali tergugur tika solat
Mudah2an ada kesembuhan dan kebahagian untuk semua.

Sungguh..ujian utk ku tak seberapa.
Berbanding mereka.

Moga lebih jauh ku melihat segalanya.


Abah cakap, kena duduk di hospital baru dapat idea karang ayat puitis. Ha ha ! Bunyi macam duduk penjara boleh karang novel.



Saturday, July 26, 2014

Distant Healing dalam wad

Saya tak tahan dengar makcik tu menangis teresak-esak.

Serius dia menangis macam ada orang pukul dia kuat-kuat. Sedih betul dengar.

Nurse datang berkali-kali check tekanan darah saya. Saya tanya " Kak, kenapa macik tu nangis beriya sangat ? Sedihnya "

" Aah, baru hari ni je dia jadi macam tu. Terlebih sensitif lepas operation. Nangis je rasa macam tak ada orang layan dia. Lagipun,memang sejak kecik dia memang macam terencat sikit. " terang nurse.

Oh ! Fahamlah saya.

Diam-diam saya panjat katil dan cari mana katil makcik meraung itu . Ok ! Checked ! Saya reiki dan reiki dan reiki Heart Chakranya supaya dia lebih tenang. Setiap kali lepas solat, saya doakan sekali semua pesakit di wad ini. 

Lega. Untuk beberapa jam.... makcik itu senyap. Diam. Sesekali saja dia merengek tapi tak kuat. Bolehlah saya tidur lena sikit. 

Lena ? Ahaha. Tidaklah. Panas sungguh wad itu. Saya terjaga banyak kali sebab berpeluh-peluh rimas.

Fuuhhhh

Pengajaran 3 : Sabar lah Timah Oiiiiii.....