Sunday, December 23, 2018

Tempahan Fruit Box & Fruit Basket Kuala Lumpur

Tak sangka pulak Fruit Box ima ni banyak sambutan..! Nak tau cerita sebenar tak ?
Sebenarnya dulu ima tak berani ambil order fruit basket. Sebab ima mmg tak reti gubah buah & fresh flowers mcm otai2 selalu buat. Dah cuba byk kali asyik tak lawa je😌.

So selalu ckp tak ambil order fruit basket. Lepas tu,tak suka kena pergi beli buah kat chow kit.. parking susah, kena beli banyak.. mcm2 lah alasan kalau hati tak suka tu kan ?! 

Hingga satu hari, ima ckp kat diri sendiri.. sampai bila nak duduk dalam comfort zone ?

Gunakan kelemahan sebagai kekuatan. Ima cabar diri sendiri & ambil cabaran untuk buat design yang ima pakar & suka buat.

Belajar... byk buat survey.. kadang2 sampai 2-3 pagi tengok youtube tengok teknik orang gubah.. & buat dgn cara sendiri.

Law Of Attraction
————————

Bila kita dah mula pasang niat,Allah akan hantar ujian. Maka ima pun terima order pertama dari seorang customer lelaki, yg sgt tak banyak songeh. Bagitau bajet & dia serahkan pada ima nak buat camana pun.

Subhanallah..alhamdulillah.. 
Allah betul2 menjawab impian ima. Seronok sgt bila dapat test skill.☺️



Lepas tu, Satu demi satu order masuk, ima dah jumpa formula kira kos, formula design & tak ada lagi takut-takut nak ambil order.

Ima masih belajar & sentiasa nak cipta design-design baru.. mcm ketagih tau buat design ni.. 🙈

Kalau kawan2 nak order utk birthday, lawat org sakit, cenderahati vip, boleh lah order Fruit Box dari ima yer.. ☺️☺️

Fresh flowers - kena order at least 3 hari awal.
Ima cari buah fresh2 je.. kalau tak fresh, mcm tak sampai hati nak beli utk customer.

Okays ! 
Sekian mem’buah’ di hari Ahad ! 
🥝🍋🍊🍓🍇🍇🍏🍌🥝🍓🥥

Thursday, November 22, 2018

Tips Ima Bloomwood : Cara Pegang Hamper

Tatanglah hamper seperti menatang minyak yang penuh.

Wah gituuu ! Hehe..

Betul. Ima nak pesan bawalah hamper dengan penuh kasih sayang & bukan main hentam keromo je. Ada teknik-teknik yang betul untuk bawa hamper. Tak kiralah hamper tu harga RM10 ke RM1000 ke..benda yang kita nak bagi dekat orang, kenalah bawa elok-elok kan ?

Ima nak kongsikan Cara Pegang Hamper dengan Selamat, especially untuk hamper jenis netting.

Cara Pegang Hamper Ima Bloomwood

Hamper ni jenis netting perlu dibawa dengan berhati-hati. Kadang-kadang gam / selotape barang2 dalam hamper tak dilekat dgn kuat, jadi ia mudah tercabut.

  1. Pegang pada tapak bakul hamper dengan kedua belah tangan.
  2. Jangan angkat dengan memegang produk yg ada dalam hamper. Ia boleh menyebabkan isi hamper tercabut dari bakul.
  3. Untuk hamper yg besar & berat, elakkan dari menjinjing (memegang( bonjot hamper dari atas. Ini boleh menyebabkan netting terkoyak & merosakkan rupa hamper
  4. Letakkan hamper di tempat yg selamat
  5. Apabila meletak hamper di dalam kereta, letakkan di atas permukaan stabil untuk elakkan dari hamper tergolek ketika dalam perjalanan. 
Semoga tips ini boleh membantu anda.

Jangan biarkan hamper anda runtuh sebelum atau semasa event. Hehe.
Menangis tak berlagu nanti.

Okay! 
Till next post..

Ima.Bloomwood

Monday, October 29, 2018

Kedai Hamper KL - Ima Bloomwood Jalan Pahang

Anda sedang mencari kedai hamper di Kuala Lumpur ?
Anda sedang cari hamper yg cantik & ekslusif ?
Anda sedang cari hamper yg lain dari yg lain utk event anda tak lama lagi ?
Anda sedang cari hamper yg lagi best dari pasaraya ?

Ya ! Anda berada di tempat yang betul.

Kami di Ima.Bloomwood | Hampers,Gift & Candy Buffet boleh membantu anda.
Kepakaran kami ialah menyediakan pelbagai jenis hamper ekslusif pelbagai bajet mengikut tema event. Menarik kan ?

Kami menyediakan 2 jenis packaging : netting / shrink wrap.

Whatsapp ke no ini www.wasap.my/60173971570 untuk tempah hamper. 

Berikut adalah latest design kami :










Kalau nak tengok lagi byk design, boleh follow di ig ima.bloomwood / album hamper di Facebook .

Friday, October 5, 2018

Hamper Delivery KL by Ima Bloomwood

Hi ! Terima kasih sudi lawat blog Ima. 

Mungkin anda sedang mencari hamper di KL di waktu bukan perayaan. Bila tengok di pasaraya macam jual kotak aje kan ? Alahai...tak bestnya nak bagi orang kan..

HAMPER DELIVERY KL

Ima.Bloomwood buat hamper sepanjang tahun & menyediakan penghantaran sekitar KL pada kadar berpatutan bermula dari RM20. 

Seperti yang Ima selalu beritahu customer, Ima buat hamper ikut bajet, jenis event & kepada siapa penerima hamper tu. Maknanya, kalau bajet RM 100 hamper utk bos-bos, isi dalamnya tak samalah dengan hamper RM 100 untuk kanak-kanak.

Macam tu lah lebih kurang :)
So, setiap customer mmg akan dapat design yg berbeza-beza isi dalamnya. Yang pasti, isi dalam hamper, kita pilih yang sedap-sedap, halal & ada brand sahaja.. Ima tak letak keropok ( jajan ) dalam hamper yang harga RM70 ke atas, kecuali customer yang request.


2 JENIS PACKAGING
Anda boleh pilih 2 jenis packaging untuk hamper iaitu netting / shrink wrap ( transparent ).

Hamper Delivery KL - Hamper Jenis Netting

Hamper Delivery KL - Hamper Jenis Shrink Wrap ( Transparent )


Kalau ada apa-apa pertanyaan, boleh terus whatsapp Ima --> www.wasap.my/60173971570 .
InsyaAllah Ima reply segera :)

Just beritahu Info : bajet, kuantiti & tarikh nak hamper.

Latest Update :

Saturday, August 4, 2018

Nak tempah Hamper KL, ingatlah Ima Bloomwood

Assalamualaikum, 
apa khabar semua ?

Raya lepas, ima sambut raya secara sederhana sahaja. Tak bersakan-sakan.  Sebab nyai ( nenek ) Ima baru sahaja meninggal pada 10 Ramadhan lalu. Masih sayu sebab Ima sangat rapat dengan nyai, ke mana-mana selalu bawa nyai berjalan.

Apa pun, semoga Allah tempatkan Nyai ditempat para solihin, amin.


BUAT HAMPER SEPANJANG TAHUN

Ya ! Untuk followers baru yang belum mengenali Ima, Ima buat hamper sepanjang tahun. Order lah bila-bila masa untuk sebarang majlis. Jika anda sedang mencari hamper yang lagi best dari pasaraya ( almaklumlah hamper pasaraya sadis sadis selalunya ), jgn lupa contact Ima ya !

InsyaAllah Ima akan sediakan hamper ikut bajet & berdasarkan event anda.

Contohnya :
Jika nak tempah hamper untuk Team Building & Bajet 1 hamper ialah RM300.
Ima akan tanya details, hamper ni utk group ke individual ?

Jika utk group ( 6 orang ), biasanya, ima akan pilih makanan yg sesuai & mudah dibahagi-bahagi kepada 6 orang tu. Best kan ? Tak de lah macam sorang dapat brg best,, yg lain dapat yg biasa-biasa. Kita bahagi sama rata.


MINIMUM HARGA HAMPER 
Customer Ima sedia maklum, hamper Ima memang sarat dengan pilihan barang/ makanan yg best-best. Pilihan coklat dari brand-brand seperti Kit Kat, Ferrero Rocher, Cadburry, Hersheys dll. Dan Ima pilih makanan yg halal sahaja utk dimasukkan dalam hamper.

Ya ! Ima memang memilih.

80% dari isi hamper adalah dari brand-brand yg dikenali. Bukan main taram saja.
Jadi, harga minimum untuk Hamper (berbakul) ialah RM 80. 

Yang pasti,
Ima akan berusaha seboleh mungkin untuk hasilkan hamper itu nampak lebih mahal dari harganya.
Itu memang kepakaran kami . Wah giituuuww ~ :)




Okay ! Jangan segan-segan whatsapp Ima tau untuk tempah hamper. 

Klik kat link ni --> www.wasap.my/60173971570

Boleh tgk design-design hamper Ima di sini --> #hamperimabloomwood

Website : www.imabloomwood.com


Jumpa lagi !



Monday, June 25, 2018

Coklat Untuk Chocolate Fountain

Chocolate Coin Khas Untuk Chocolate Fountain / Chocolate Dipping.
 =========================


Tahukah Anda,
Coklat cair yg digunakan untuk chocolate fountain TAK BOLEH pakai yang jenis biasa-biasa di kedai kek tu. Sebab coklat tu berat / tebal & boleh merosakkan mesin chocolate fountain dengan cepat.

Maka dgn itu, untuk memastikan chocolate fountain anda tahan lama, sebaiknya gunakan coklat khas dari kami. Ia memang dibuat khas untuk chocolate fountain.

Tekstur yg lembut & ringan,
Sedap, tak pahit atau terlalu manis.
Sesuai untuk chocolate fountain & chocolate fondue.
Digunakan oleh surprise planner & untuk candy buffet.

Flavour : Chocolate Milk

Harga :
1kg : RM30
2kg : RM 58
5 kg : RM 109

Postage : 
1kg - RM10,
2kg - RM15
5kg - RM 30
Self Pickup : Jalan Pahang, KL

Cara Guna :
Cairkan chocolate coin sebelum dituang ke dalam chocolate fountain.

Whatsapp to order :
www.wasap.my/60173971570/chocolatecoin

Saturday, June 2, 2018

Hamper Raya Simple Ready Made Kuala Lumpur 2018

Hi Assalamualaikum,

Selamat Berpuasa semua !
Ima singgah sekejap blog ni sambil-sambil buat tempahan hamper. Nak take five kejap, tarik nafas dari bergelumang dengan beratus hamper.

Alhamdulillah,
terima kasih kepada semua yang beri kepercayaan pada Ima untuk tempahan hamper raya 2018 ni.

Adakah anda sedang mencari hamper yang simple, ready made & modern look ?
Wah, dah macam iklan baju pulak kan ? Hehehe.

Well, hamper pun ada fashion tau..!

Ni antara beberapa design baru hamper raya tahun 2018. Boleh cuci-cuci mata tengok ya.
Dah hujung-hujung Ramadhan ni, tak payah survey jauh-jauh sangat, nanti tak jumpa hamper. Hehe.
Whatsapp je ima - www.wasap.my/60173971570 untuk order ya.

Boleh Self Pickup di Jalan Pahang, Kuala Lumpur
atau boleh roger ima untuk delivery KL Area.

Jauh-jauh Ima tak dapat nak tolong, unless bulk order ( lebih 10 hamper ), insyaAllah Ima boleh cuba arrangekan.












Cepat-cepat..sempat lagi nak order hamper Aidilfitri untuk client, bisnes partner, parent, mertua, cikgu dan orang tersayang.

Boleh tengok di Instagram --> https://www.instagram.com/ima.bloomwood/
Whatsapp Ima ya.. www,wasap.my/60173971570

.
Thank You ! <3