Saturday, May 20, 2017

Tempah Hamper Cabutan Bertuah


Hamper ini ditempah oleh student Uitm dari Fakulti Pengurusan Perniagaan untuk Program Tautan Kasih di Rumah Perlindungan Al Masuha Batu Caves, hari ini.

Mereka minta setiap isi dalam hamper berbeza2 tetapi pada bajet yg sama. Saya isikan barang2 yg sesuai dgn umur bakal penerima hamper yg masih bersekolah rendah.


Barang dalam tu super meriah. Budak-budak kalau dapat mmg lompat-lompat kegembiraan lah. Hahaa. Ima cuba sedaya upaya utk buat rupa hamper tu lebih dari bajet yg diberi.

Biar sama-sama puas hati :)


InsyaAllah, Ima masih belajar mempelbagaikan rupa hamper & upgrade decoration biar nampak unik & cantik. Ada beberapa idea sedang difikirkan. Kalau ada order lagi akan datang, mungkin andalah yg bertuah merasmikan idea unik tu :) Weee,.. best kan kan kan.....

Wednesday, May 17, 2017

Hamper Ramadhan & Raya 2017

Alhamdulillah, tak putus-putus terima tempahan hamper dari syarikat, individu, mahupun pelajar kolej. Terima kasih banyak-banyak. 

Kadang-kadang rasa berpeluh juga bila terima order last minute. Hari ni order, nak ambil lusa. Kalau item macam-macam lagi terasa mencabar, maklumlah, saya bukan ready stok makanan 24 jam. Kadang-kadang setiap order nak berlainan isi hampernya. Terpaksa round 1 KL untuk dapatkan stok yang bagus-bagus.

Saya memang tak sampai hati nak bagi makanan lebih kurang atau pun yg tak pernah dengar nama brandnya. Kualiti mesti ada, hamper pun nak cantik juga. Untung tak banyak pun tak apa, yg penting client puas hati.

So far, alhamdulillah.. semua pakat puas hati.

Ni nak bagi tips kalau nak order hamper dgn Ima, cepat-cepat whatsapp supaya Ima ready nak beli barang. Tak kiralah kalau pukul 2 pagi place order pun no hal. Time subuh nanti boleh ima reply. 

Tulis siap-siap.. nak order hamper berapa biji, nak ambil bila, dan bajet berapa.

Lagi senang kalau beritahu terus untuk event apa & siapa yg bakal terima hamper. Bukan apa, Ima nak cari barang yg sesuai dgn org yang bakal terima hamper tu. Macam, kalau kita nak beri pada client corporat, isi barangnya lain. Kalau kita nak beri pada student, of course stok makanan yg macam-macam lebih bermakna dari 2 3 barang tapi mahal. Kan ?


Hamper Merisik

Hamper Cabutan Bertuah

Hamper Ramadhan 2017


So depends. Biar semua happy .. yang memberi rasa gembira, yang menerima bertambah gembira.

Gituuuww :)

Boleh tengok update hamper-hamper terbaru Ima di Instagram Ima.Bloomwood atau follow insta story di imazahra_kc  ;)


Untuk tempahan hamper, whatsapp terus Ima - 013-6010704


Selamat Berpuasa semua !

Tuesday, March 14, 2017

Tempahan Hamper Kuala Lumpur

Baru-baru ini Kak Wati hubungi saya untuk tempahan hamper. Katanya, nak order 30 hamper untuk bowling persahabatan company. Selalunya beliau beli di Giant saja, tapi rasa tak puas hati tengok barang tak berapa menarik & tak sedap. Hmm..saya setuju juga tu.
Setelah berbincang lanjut, Kak Wati beri list panjang untuk bajet hamper setiap kategori. 

Sedang membuat persediaan nak siapkan hamper, Kak Wati tambah order lagi 10 pula untuk cabutan bertuah yg perlu dihantar beberapa hari awal dari tarikh yang diberi.

Saya pun bergegas membeli stok sesuai untuk hamper cabutan bertuah.

Antara yang diminta :-
  • hamper kain net
  • bakul yang berbeza-beza utk setiap kategori
  • pilihan makanan yang bagus
  • decoration yang cantik untuk VIP
  • penghantaran ke Bowling Sunway Pyramind & Pulapol.
Macam biasa, saya ni kalau buat hamper kadang-kadang lupa diri, kalau boleh nak beri yang terbaik untuk customer. Yang penting hasilnya cantik & org puas hati. Kalau hamper untuk kumpulan, siap tolong kira, bila bahagi-bahagi kepada ahli kumpulan biar sama rata. Haaa..fikir sampai gitu sekali.

Jujurnya, untuk membuat hamper berlainan bajet dan banyak kategori bukan mudah tapi tak mustahil. Harga barang pun dah melambung-lambung tinggi sejak minyak dah berapa kali naik ni.







Saya harap, cabaran harga kos untuk buat hamper Raya 2017 dapat diatasi segera. Jika harga barang mahal-mahal, tak dapatlah nak buat hamper versi mega-mega dgn harga rendah.

Bagi sesiapa yang nak tempah hamper bajet RM60, RM80, RM 100, RM 150, RM 200, RM 300 boleh hubungi 013-6010704 ( Ima Zahra ). Hamper Raya, Hamper Untuk Orang Tersayang, Tempahan Hantaran Fresh Flower, Event Decoration, Hamper untuk Hari Keluarga dan pelbagai event lain disediakan. 

Saya gembira untuk merealisasikan impian anda. :) Wah gituuuu .