Monday, September 26, 2011

Quilling : 5 Top Quillers in Malaysia

Pandai2 je kan? he he. biar senang orang google. boleh gitu?


1. Definition - Quilling :
Basically quilling is the art of rolling, folding, twisting or otherwise shaping narrow strips of paper and arranging them to create beautiful designs.Quilled greeting cards featuring flowers look dainty and delicate. Despite this appearance they are actually quite sturdy and can be sent safely by mail.Quilled greeting cards can incorporate other papercraft techniques such as rubber stamping, embossing, paper piecing, and many more. - Namizam Itu Aku




2. Inilah bagaimana quilling itu menambah intim hubungan anak dan bapa. Miyyah@Kertas ni dah masuk Wanita Hari Ini,TV3 tau ! :) Sama dengan Namizam tu.




3. Love Love Love
Abadikan percintaan anda dengan Quilling Wedding Book by Sazalina Zakaria. Ops, sila tempah awal-awal ya, sebab taukenya sungguh diminati dan banyak tempahan. Quilling ni tak ada mesin, semua wajib pakai jejari yang halus mulus ...nak siapkan satu tempahan pastinya mengambil masa,kan?



4. My Sweet Kak Lin, my Guru.
Saya terpesona dengan seni quilling buat pertama kalinya bila terserempak dengan Lin Handmade Greeting Cards. Rajin betul menulis cerita quilling dan share teknik-teknik membuat kad. Thank you Kak Lin ! Forever Sweet..



5. Sangat comel dan 'gojes' kan quilling ni ? Geram dengan mainan warna kertas ? Silakan bermula dengan membeli Quilling Beginner Kit @ My Quilling Soul . Gadis ayu bernama Ummu Solehah ini juga adalah penulis majalah Fardu Ain - sila beli setiap bulan ya ! :)



Ima Zahra dalam quilling masih bertatih, sebab kurang masa untuk praktis dan menelek. InsyaAllah, sok sok kalau dah kaya berjuta-jutaan bolehlah duduk dalam gua kristal ada aircond,siap bantal tilam + internet access untuk berquilling. Nyeh nyeh nyeh. :P



Good Luck,Dear !

7 comments:

  1. ahhaha..gua kristal yerk..thnks for feauturing me here ..hehehhe

    ReplyDelete
  2. mcm mne nk dpt kan kertas quiling warna yg cntik2, salian warna yg ada kt pasaran

    ReplyDelete
  3. also check out simplerhyme. she's awesome too. her name is asmaa. malaysian :)

    ReplyDelete
  4. check out syazcards too. another malaysian if i'm not mistaken. splendid work.

    ReplyDelete
  5. These are the good quality wedding card. What you pay and what you get. The best handmade wedding card is chosen by wedding planner and match with theme and beautiful Designer gown
    with sweet memorable Bridal Photography Malaysia

    ReplyDelete
  6. Its should be package with wedding gift; wedding flowers and chocolate . do plan with  flower delivery or penang florist for wedding venue decoration?
    Do tigh up with some chocolate brands for example dark chocolate? What types of chocolate from market?

    ReplyDelete
  7. hi can i knw where can i get the tools and the paper for qilling

    ReplyDelete