Friday, September 23, 2011

Entri tengah lapar

Inilah gedik namanya. Kalau sudah lapar, pergilah makan ! Buat apa bertepek depan laptop lagi ? Membaca blog si perempuan blogger terkenal yang post makan sedap-sedap tu boleh kenyang ke ?

Inilah namanya cari pasal. Dah lapar, pergilah makan.

Ups, entri ini mugkin tiada faedahnya,jadi pesanan untuk semua jika tidak mahu masa terbuang - jangan teruskan pembacaan.

Istilah-istilah makan:
( laaaarr !! kenapa baca lagi ni ? oouuh memang nak buang masa ler tuuu )
 • buat taik gigi - ini namanya makan benda remeh temeh.yang tak kenyang langsung. Tapi mungkin makan benda-benda gini harganya lebih mahal dari sepinggan nasi. Cth : keropok / ais krim / coklat mahal-mahal, macaroon, cupcakes.. dll.. haaaa betul tak ? tak kenyang, tapi duit habis, dan tambah taik gigi. Ha ha ha.

  • hiasan perut - makan buat hiasan perut. Lebih kurang macam taik gigi juga,tapi makanannya lebih berat. Macam roti croissant, roti rangup-rangup, atau apa je yang macam berat / tinggi kalori tapi kenyangnye 5 saat je. Lepas tu lapar balik, dan otak pun sibuklah mencari benda lain utk dimakan lagi. Ha ha ha.

   Okaylah, memandangkan perut saya sudah keroncong-keroncong , saya babai dulu lah. Mungkin ada lagi istilah yang ada di kepala ni, tapi tak boleh terkeluar idea sebab kebulur. Ha ha.

   Aura : Energi Solar Plexus ( Perut) dan Crown Chakra ( otak) ada link. so kalau bateri low kat perut, kat otak pun low jugeeek...

   No comments:

   Post a Comment