Thursday, February 26, 2015

Tempah Wedding Guestbook 2015

Alhamdulillah, awal tahun 2015 dimulakan dengan order guestbook yang bertalu-talu. Seronok bila ramai juga yang menghargai keunikan seni kertas ni. 

Guestbook adalah trend terkini yang hampir wajib ada di setiap pintu masuk majlis perkahwinan. Bila tetamu tak sempat bertemu dengan pengantin, mungkin kerana pengantin sibuk dikerumuni 'peminat', atau mungkin kerana terpaksa bergegas ke kenduri yang lain..maka mencoretkan ucapan istimewa di guestbook adalah tindakan paling tepat pada waktu itu.

Ramai pasangan pengantin yang enjoy baca guestbook selepas habis majlis perkahwinan. Macam-macam ucapan dan cuit cuit yang ditulis. Sebuah guestbook akan disimpan baik sampai ke anak cucu dan sesekali masa anniversary bolehlah baca semula guestbook dengan pasangan anda. Sweet sangat ! :D

Siapa cakap guestbook tak penting ? Ia berfungsi sebagai alat komunikasi antara pengantin dan tetamu yang hadir. Tetamu berasa kehadirannya dialu-alukan oleh tuan rumah. Ima berharap, tuan rumah berilah tugas kepada saudara-mara / anak buah yang ringan mulut untuk jaga meja guestbook. Ajak tetamu untuk tulis di buku tersebut. Bukan apa, orang Malaysia ni pemalu orangnya. Kena berjemput baru nak buat. Hehe. Jadi, tak lah buku tu terbiar kosong tanpa diisi sehingga habis majlis.


Ima nak kongsikan beberapa gambar guestbook / buku tetamu baru tahun 2015. Selamat cuci mata !


Quilling Guestbook Pink Pastel

Quilling Guestbook Pastel Color

Quilling Guestbook Blue / BiruYang ini pula, produk baru KC Gift Shop by Ima Zahra . Wedding frame untuk meja Guestbook.

Quilling Frame by Ima Zahra

No comments:

Post a Comment